Feyenoord kansloos in ArenA

ROTTERDAM - Feyenoord heeft De Klassieker tegen Ajax met grote cijfers verloren. In Amsterdam verloor de ploeg van trainer Mario Been met 5-1.
Het breekpunt in de wedstrijd lag vlak voor rust toen Stefan Babovic een rode kaart kreeg, omdat scheidsrechter Kevin Blom een elleboogstoot tegen Jan Vertonghen zag. Ajax was vlak daarvoor via Demy de Zeeuw op voorsprong gekomen. Direct na rust zorgde Urby Emanuelson voor de beslissing door de 2-0 achter Rob van Dijk te knallen. De schade werd nog erger voor de Rotterdammers die met tien man geen vuist meer konden maken. Gregory van der Wiel maakte 3-0. Denny Landzaat deed twintig minuten voor tijd nog iets terug voor Feyenoord. Met een mooie stiftbal zorgde hij voor 3-1. De Zeeuw bepaalde met zijn tweede goal de stand op 4-1. In de slotfase kreeg Ajax nog een strafschop toen Rob van Dijk Suarez vloerde. Het leverde Van Dijk een rode kaart op, waardoor Feyenoord de wedstrijd met negen man eindigde. De Uruguyaan bepaalde vanaf elf meter de eindstand op 5-1. Door de nederlaag verliest Feyenoord de aansluiting met de top drie. De Rotterdammmers staan met 23 punten uit 12 duels op de vierde plaats in de eredivisie.