nieuws

Henk Vermeulen uit Nieuwpoort beheert grootste schaatsarchief van Nederland

nschaatsuitslagen30_10.cropresize.tmp.jpg
nschaatsuitslagen30_10.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Wie won het WK allround schaatsen van 1984? Het was de Rus Oleg Bozjev. Deze en alle andere schaatsuitslagen en records zijn te vinden in het grootste archief voor schaatsgegevens van Nederland en dat is te vinden in onze regio. In Nieuwpoort, gemeente Liesveld om precies te zijn.
Henk Vermeulen sprokkelde de afgelopen jaren alle cijfers bij elkaar. Vanaf vandaag komen er weer veel nieuwe cijfers bij want het schaatsseizoen is weer geopend.

Fauteuil

Twee plekken in huis zijn erg belangrijk voor Henk Vermeulen. Z'n werkkamer waar alle uitslagen worden verwerkt en de fauteuil voor de televisie waar elke wedstrijd wordt bijgehouden. Laptop voor z'n neus, afstandbediening binnen handbereik en vooral niemand in de buurt. Er mag geen uitslag gemist worden.

10 gigabyte

Henk Vermeulen heeft inmiddels ontelbare aantalen uitslagen verzameld. Nationale kampioenschappen van natuurlijk Nederlandse wedstrijden maar ook van landen als Argentinië, de Faeröer eilanden, en Japan. Alle WK's, EK's en wereldbekerwedstrijden. Voor liefst 10 gigabyte aan schaatsgegevens is er opgeslagen in deze computer.
Onder kenners is het archief van de Nieuwpoorter bekend. Regelmatig krijgt hij mailtjes met vragen.
De opening van het schaatsseizoen betekent voor Henk Vermeulen het begin van een lange winter met als hoogte punt ongetwijfeld het Olympische spelen begin volgend jaar in Vancouver.