nieuws

Weg met hoge heggen en schuttingen in Vreewijk

ROTTERDAM - Hoge heggen en schuttingen, dat kan dus niet. In elk geval niet in de Rotterdamse wijk Vreewijk. Het is tenslotte een tuindorp en dan is het niet de bedoeling dat iedereen z'n tuin afsluit.
Daarom moet het groen in de buurt weer worden zoals het ooit was. Om dat te bereiken wordt er de komende maand flink gesnoeid.

De Vlieger

Het groen in "De Vlieger", een buurt in Vreewijk, was ooit bedoeld om de wijk een open karakter te geven. Maar tuinen en achterpaadjes worden tegenwoordig steeds vaker omheind met hoge heggen en schuttingen. En dat mag niet. Een heg mag maximaal 1.20 meter hoog zijn, en de tuin moet altijd goed onderhouden worden. Dat staat zelfs in het huurcontract. De tuinenkeuringscommissie houdt dat in de gaten.

Eén miljoen euro

De gemeente, de deelgemeente Feyenoord en woningbouwcorporatie Com.Wonen gaan beter toezien op naleving van de regels. Het ministerie van Cultuur heeft bijna een miljoen euro beschikbaar gesteld om het groen in Vreewijk te herstellen, omdat het zo'n wezenlijk onderdeel is van het cultuurlandschap in de stad.

Kettingzaag

Wie zich er niet aan houdt wordt niet uit huis gezet, maar het kan wel zo zijn dat Com.wonen de tuin laat opknappen op kosten van de bewoner. Die moet dan niet raar opkijken als er ineens een kettingzaag door z'n te hoge heg gaat.