nieuws

Zeven jaar cel voor doodslag Oude Tonge

noudetongeLVO28_10.cropresize.tmp.jpg
noudetongeLVO28_10.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft een 28-jarige man uit Oude Tonge veroordeeld tot zeven jaar cel, voor het doden van zijn eigen vrouw. De straf was iets lager dan de acht jaar cel die justitie had geëist.
De man heeft het slachtoffer in februari van dit jaar gewurgd. Daarna heeft hij haar met een klauwhamer op het hoofd geslagen.
De verdachte Jozef S. zegt zich niets meer te kunnen herinneren van het drama. Hij kan zich niet voorstellen dat hij zijn echtgenote heeft gedood, omdat hij veel van haar hield. Volgens de rechter blijkt onder meer uit telefoontjes die de man kort na het gebeuren heeft gepleegd, dat hij de vrouw met opzet heeft gedood. Hij heeft onder meer de pastor van de Ethiopische kerk gebeld met de mededeling dat hij zijn vrouw Hanna had vermoord.
Een mogelijk motief was dat de inwoner van Oude Tonge vermoedde dat Hanna een relatie had met een ander. De rechtbank rekent het de man aan dat hij de doodslag pleegde op het moment dat de jonge kinderen van het echtpaar boven lagen te slapen.