nieuws

200 mensen demonstreren tegen kassenbouw op Oostflakkee

ROTTERDAM - Ongeveer 200 mensen hebben dinsdagavond geprotesteerd voor het gemeentehuis van Oude Tonge. Daar praatte gedeputeerde Van Dijk van de provincie Zuid-Holland met de gemeenteraad van Oostflakkee over zijn plannen voor grootschalige glastuinbouw in de polders.
De actievoerders wilden met de demonstratie de raadsleden steunen, die zich eerder al hebben uitgesproken tegen grootschalige glastuinbouw.
Al jaren protesteert actiecomité "Kassen Nee" tegen plannen van de provincie Zuid-Holland om in dit poldergebied twaalf meter hoge kassen te bouwen op een gebied van 400 hectare.
Het comité verzamelde 3500 handtekeningen. Tot nu toe mocht het comité altijd bij de raadsvergaderingen zijn, maar bij het overleg met de provincie waren de actievoerders niet welkom. Dit zeer tegen de zin in van de actievoerders.
Op dit moment is er 5200 hectare glastuinbouw in Zuid-Holland. Als het aan de provincie ligt moet dat 5800 hectare worden. Het is voorlopig de laatste keer dat over dit plan wordt gesproken in de raad van Oostflakkee. Daarna ligt de bal bij Provinciale Staten. De gemeenteraad van Oostflakkee bleek na de vergadering nog niet overtuigd van het nut van de kassenbouw.