Feyenoord boekt moeizame zege op VVV

ROTTERDAM - Zes dagen na het verlies tegen Sparta boekte Feyenoord zaterdagavond een moeizame thuiszege op VVV: 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na 26 minuten.
Een voorzet van Roy Makaay werd slecht verwerkt door VVV-doelman Kevin Begois, waarna Denny Landzaat (foto) kon scoren.
Kelvin Leerdam was eerder al dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet eindigde op de lat. In de tweede helft maakte Feyenoord het zich onnodig lastig. Nadat Makaay nog een mogelijkheid onbenut had gelaten, was VVV in de slotfase een paar keer dicht bij de gelijkmaker.
Keeper Rob van Dijk onderscheidde zich tweemaal op pogingen van de Japanner Keisuke Honda en de Belg Kevin Leemans en voorkwam daarmee puntenverlies voor de Rotterdammers.
Radio Rijnmond sprak na afloop van het duel met trainer Mario Been, aanvoerder Giovanni van Bronckhorst en oud-Feyenoorder Patrick Paauwe, die nu voor VVV speelt. Beluister links hun reacties.