Erik Falkenburg schiet Sparta langs ADO Den Haag

ROTTERDAM - Na een zinderende voetbalavond stapte Sparta zaterdag met drie punten van het veld tegen ADO Den Haag: 2-3.
Het duel, dat tien minuten later begon vanwege een sfeeractie van de ADO-supporters, werd in de negende minuut opengebroken door Erik Falkenburg (foto). Zijn schot werd door Timothy Derijck van richting veranderd. Na 27 minuten bracht Danny Buijs de gelijkmaker op de borden. Met zijn tweede treffer van de avond schoot Falkenburg, na voorbereidend werk van Kevin Strootman, de Rotterdammers opnieuw op voorsprong. Charlton Vicento zette de club uit de Residentie weer op gelijke hoogte. Spartaan Ayodele Adeleye mocht de treffer persoonlijk aanrekenen.
De tweede helft werd een meeslepend voetbalgevecht, waarin de keepers de uitblinkers waren. Toch kwamen de beste kansen op naam van Sparta, al mocht de ploeg van trainer Frans Adelaar niet klagen toen de lat een derde ADO-goal in de weg stond. Halverwege de tweede helft werd een doelpunt van Romano Denneboom vanwege buitenspel afgekeurd. Sparta claimde een strafschop toen Nick Viergever naar de grond werd gewerkt, maar de scheidsrechter besliste anders. Vijf minuten voor tijd leek Sparta de winst naar zich toe te trekken, maar een inzet van Edouard Duplan eindigde op de lat. In de blessuretijd van de wedstrijd viel alsnog de beslissing. ADO-keeper Barry Ditewig kreeg de bal niet klem, waarna Erik Falkenburg met zijn derde treffer van de avond Sparta de verdiende winst bezorgde.
Radio Rijnmond sprak na de wedstrijd met Sparta-spelers Romano Denneboom en Erik Falkenburg. Beluister links de reacties.