nieuws

Maximumsnelheid Abram van Rijckevorselweg mogelijk verlaagd naar 50

50.cropresize.tmp.jpg
50.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Om de geluidsoverlast te beperken, overweegt het college van b&w van Capelle aan den IJssel om de maximumsnelheid op de Abram van Rijckevorselweg vanaf het Capelseplein tot aan de grens met de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel te verlagen naar vijftig kilometer per uur. Nu mag er nog tachtig kilometer per uur worden gereden.
Omwonenden klagen al jaren over de geluidsoverlast op dit deel van de verkeersader tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam en de A16. Behalve het verlagen van de maximumsnelheid, overweegt het college nog andere maatregelen om de herrie te verminderen.
Zo wordt er nagedacht over de aanleg van 'stiller asfalt'. Nadeel hiervan is dat dit niet toepasbaar is bij kruispunten of andere plekken waar automobilisten snel optrekken of afremmen.
Ook overweegt het college om geluidsschermen te plaatsen langs delen van de Abram van Rijckevorselweg. Maar het college wil eerst onderzoeken of bewoners hier wat aan hebben, omdat de schermen volgens het college alleen goed werken als er voldoende ruimte is tussen de weg en de woningen.
Het is nog onduidelijk wanneer het definitieve besluit valt.
Grotere kaart weergeven