nieuws

‘ROTEB negeert waardevolle tip tegen straatafval'

ROTTERDAM - Rotterdammer John van Peelen is boos op de ROTEB. Hij vindt dat er te weinig wordt gedaan met zijn ‘waardevolle tip' om het straatafval naast ondergrondse containers te verminderen.
Van Peelen ergert zich al tijden aan verstopte ondergrondse afvalcontainers: "Daardoor zetten bewoners de vuilniszakken naast de container en zo wordt het een rommeltje. Er komt ongedierte bij en meeuwen scheuren de zakken open."
Volgens Van Peelen kan dit probleem gemakkelijk verholpen worden als mensen de vuilniszak op de juiste manier in de container gooien: "Veel mensen stoppen de onderkant van de zak als eerste in de container. Als ze de klep dan naar beneden doen, valt de zak niet en raakt de container verstopt. Als je de vuilniszak dwars in de container stopt, dus de bovenkant links en de onderkant rechts, of andersom, past de zak wel en is er niks aan de hand."
Begin vorig jaar stuurde Van Peelen daarom een brief naar de ROTEB waarin hij opperde om op alle containers stickers te plakken met het verzoek de zakken dwars in de container te stoppen. Volgens hem is daar tot nu toe veel te weinig mee gedaan: "We zijn nu zeven of acht maanden verder, maar nog altijd zonder resultaat."
De ROTEB liet woensdag weten dat er binnenkort sowieso nieuwe stickers op de ondergrondse containers komen. Wanneer dat gebeurt, kon de woordvoerder niet zeggen. Wel wist ze te melden dat het idee van Van Peelen mogelijk wordt meegenomen, al kon ze dat niet beloven.