nieuws

Zes arrestaties voor steekpartij in Rotterdam

plogo2.jpg
plogo2.jpg
ROTTERDAM - De Rotterdamse politie heeft zes mensen opgepakt voor het neersteken van een 21-jarige man uit Letland. De Let werd zaterdagavond ernstig gewond gevonden op het Mathenesserplein in Rotterdam. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar.
Volgens de politie was hij samen met twee andere Letten naar Rotterdam gekomen om oude auto's op te kopen. De drie hadden een ontmoeting met een man en die ging met hen naar een woning aan de Busken Huetstraat.
Wat zich in de woning precies heeft afgespeeld weet de politie nog niet, maar wel is duidelijk dat de man daar werd neergestoken.
Het arrestatieteam heeft direct een onderzoek ingesteld in de woning aan de Busken Huetstraat, maar daar bleek niemand meer aanwezig. Later die nacht kon alsnog de 44-jarige hoofdbewoner van het pand worden aangehouden.
In de afgelopen dagen vonden nog meer invallen in woningen plaats. Zo omsingelden en doorzochten agenten zondagavond panden ondermeer aan de Mathenesserstraat, de Boomgaardsstraat en de Nieuwe Binnenweg.
In de woningen zijn drie vuurwapens, drugs en een paar duizend euro in beslag genomen. In totaal zijn zes Rotterdammers aangehouden.