nieuws

Sparta klopt Feyenoord in stadsderby

ROTTERDAM - Sparta heeft de Rotterdamse stadsderby tegen Feyenoord met 2-1 gewonnen. Kevin Strootman besliste het duel een kwartier voor tijd. Feyenoord eindigde het duel met 9 spelers, omdat Sekou Cisse en Jon Dahl Tomasson rood kregen.
Ook Sparta haalde het einde niet met 11 spelers, omdat Rydel Poepon twee keer geel en dus rood kreeg. Het venijn zat in het tweede deel van de Rotterdamse stadsderby.
In een vlakke eerste helft kwam Feyenoord via een doelpunt van Andre Bahia aan de leiding. De tweede helft leverde een spectaculair eerste kwartier op. In die fase kwam Feyenoord met negen man te staan en kwam Sparta op gelijke hoogte. Sekou Cisse kreeg een twijfelachtige rode kaart, maar vlak na de gelijkmaker van Rydel Poepon vergreep ook Jon Dahl Tomasson zich. Hij ontving net als Cisse rood van scheidsrechter Nijhuis.
Even later kon ook doelpuntenmaker Rydel Poepon inrukken, nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen. De beslissing viel een kwartier voor tijd toen Kevin Strootman van twintig meter de winnende treffer binnenschoot.
Sparta heeft goede zaken gedaan door de zege. De ploeg van Frans Adelaar stijgt naar de twaalfde plaats en neemt afstand van de staartploegen. Feyenoord blijft vierde in de eredivisie, maar verliest de aansluiting met de top 3.