nieuws

Hartelkruis hele weekend afgesloten door werkzaamheden

ROTTERDAM - Ook dit weekend werd er weer gewerkt aan het Hartelkruis bij Spijkenisse. Als alles goed gaat, worden de werkzaamheden volgend weekend afgerond.
Door de veranderingen aan het Hartelkruis moet Spijkenisse beter bereikbaar worden met de auto. Nu staan er vaak files en daardoor wordt ook de doorstroming op de A15 vertraagd. Om hier wat aan te doen, krijgen de twee belangrijkste rijrichtingen meer ruimte. Het gaat om de verbinding naar de A15 richting Rotterdam en afrit 16, vanuit de Botlektunnel richting Spijkenisse.
Consequentie is wel dat vijf minder gebruikte rijrichtingen definitief worden afgesloten, waardoor automobilisten voortaan moeten omrijden. Het gaat onder meer om de verbinding vanuit Spijkenisse naar de Botlek en de rijrichting vanaf de Oude Maasweg rechtdoor naar de Hartelbrug en Spijkenisse. Voor de lijnbus blijft de oversteek tussen Spijkenisse en de Oude Maasweg wel mogelijk.
De werkzaamheden duren tot maandagmorgen vijf uur. Volgend weekend wordt het Hartelkruis opnieuw afgesloten. Daarna moeten de werkzaamheden voorbij zijn.