nieuws

Curator: naam 'Bellevue' kost halve ton

ROTTERDAM - De Dordtse curator Gilhuis claimt 50.000 euro voor het gebruik van de naam 'Bellevue'. Dat bleek donderdagochtend tijdens een kort geding voor de rechtbank in Dordrecht.
Hotel Bellevue ging in 2004 failliet en staat sindsdien leeg. De nieuwe eigenaar, Ad Janssen uit Rhoon, weigert te betalen voor de merknaam.
Het voormalige hotel Bellevue ligt op het Groothoofd in Dordrecht, bij het drie rivierenpunt. Begin dit jaar is een ingrijpende verbouwing van het historische pand gestart.
Janssen vindt dat de curator probeert om er een slaatje uit te slaan. Gilhuis zegt slechts op te komen voor de belangen van de schuldeisers van de vorige eigenaar. Hij claimt ook 25.000 euro voor kosten die hij al zou hebben gemaakt om Janssen tot betalen te dwingen.
Advocaat Hamm zegt namens Janssen dat de naam Bellevue al twee eeuwen onlosmakelijk verbonden is aan het pand. De goodwill die voor de goede naam betaald zou moeten worden, is volgens hem zeker niet te danken aan de acht jaar dat de vorige eigenaar in het pand zat. Bovendien mogen de letters Bellevue van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg niet van de gevel gehaald worden.
Advocaat Lefkens betoogde namens de curator dat de letters dan maar moeten worden afgeplakt. Zij betoogde dat Janssen zevenduizend euro bood voor de naam en daarmee erkend heeft dat hij goodwill moet betalen.
Janssen zegt dat hij dat alleen maar deed om van het gezeur af te zijn. Hij weigert een hoog bedrag te betalen voor de naam Bellevue en overweegt om het Hotel Zonder Naam te noemen als hij de rechtszaak verliest.
De Dordtse rechtbank doet over twee weken uitspraak.