nieuws

Met wildvreemden een avondje 'Beren-beleving' in Ahoy

ROTTERDAM - De Beren-restaurants: de een verafschuwt ze en de ander komt er het liefst drie keer per week. Het succesvolle horeca-imperium vierde maandagavond het 25-jarig bestaan in een goed gevuld Ahoy.
Het geheim van de Beren-restaurants is dat je er voor weinig geld veel vlees kunt eten. Eigenaren Ad Schaap en Robert Cramwinckel gaat het inmiddels voor de wind. Ze hebben negentien filialen en negen afhaal- en zogeheten Bezorgberen. Niet altijd ging het crescendo met de Beren-restaurants. In 2003 brandde het restaurant in Barendrecht tot de grond toe af en twee jaar later werd een fililaal aan de Rotterdamse Boompjes door brand verwoest . Ook werd het Beren-imperium met een brief bedreigd met bomaanslagen. Maar het dieptepunt was dat Cramwinckel door een onbekend persoon in elkaar werd geslagen en bijna werd ontvoerd. Inmiddels zijn deze zwarte episodes weer vergeten en gaat de opmars van het Beren-concept onverminderd verder. Volgens het duo is het succes te verklaren door de 'berenbeleving' en dat blijkt een bijna ongrijpbaar fenomeen. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom wildvreemde restaurent-bezoekers gezamenlijk het 25-jarig bestaan van de Beren-restaurants vierden in Ahoy. Hans Klok opende maandag op zijn bekende mysterieuze wijze de feestavond en daarna brak het feest los met bekende artiesten als Gordon, Jeroen van de Boom en Nick en Simon.
Verslaggever Jos de Jager stortte zich in de wereld van de Beren. Hij sprak met feestende klanten èn de Rotterdamse eigenaren.
De Beren-restaurants: luidruchtige vreetschuren of gezellige 'niets-aan de-hand-vleesrestaurants'? Geef uw mening hieronder in het forum.