nieuws

DSB in Rotterdam: 'Geen commentaar'

Foto0972.cropresize.tmp.jpg
Foto0972.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - DSB staat sinds maandag onder curatele van De Nederlandsche Bank. Medewerkers van DSB in Rotterdam waren maandagochend niet erg spraakzaam over de penibele situatie van hun werkgever.
Bij het enige DSB-filiaal in onze regio aan de Jan Leentvaartlaan in Rotterdam-Prinsenland was het antwoord van personeelsleden zonder uitzondering 'geen commentaar'. De gezichten van de personeelsleden waren zorgelijk.
Bij de vestiging in Rotterdam-Oost, waar het bedrijf Lenen.nl is gevestigd, werden geen boze klanten gesignaleerd. Later in de ochtend werd beveiliging ingehuurd om de boel rond het kantoor in de gaten te houden.
Noodregeling voor rekeninghouders
Het falen van de DSB Bank gaat de andere banken in Nederland maximaal 3,5 miljard euro kosten. Dat zegt president Wellink van De Nederlande Bank. Dat bedrag zijn de banken kwijt aan het deposito-garantiestelsel, dat spaartegoeden tot maximaal 100.000 euro per klant vergoedt.
Maandagmiddag maakten Wellink en minister van Financiën Bos bekend dat de noodregeling voor DSB in werking is gesteld. Er vloeide te veel geld weg bij de bank, nadat Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed anderhalve week geleden had opgeroepen om tegoeden op te nemen. Bij een faillissement zouden gedupeerde klanten beter af zijn, was zijn argument.
De andere banken zeggen te zijn geschrokken van de noodregeling, maar ze kunnen de schade goed dragen. ING, Rabobank, ABN Amro en SNS Reaal zullen DSB-klanten helpen om bij hun betaalrekeningen te komen.
Klanten die spaargeld bij DSB Bank hebben, kunnen daar op dit moment niet meer bij. Klanten met een betaalrekening kunnen de komende twee dagen 250 euro per dag pinnen bij andere banken.
Heeft een hypotheek of ander financieel product van DSB en wilt u uw mening kwijt? Plaats hieronder een bericht op ons forum. foto: het filiaal van Lenen.nl aan de Jan Leentvaartlaan in Rotterdam-Prinsenland