nieuws

329 mensen beboet tijdens grote alcoholcontrole in centrum Rotterdam

nalcoholcontrolelLVO11_10.cropresize.tmp.jpg
nalcoholcontrolelLVO11_10.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De Rotterdamse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote alcoholcontrole gehouden. Alle automobilisten die tussen half twaalf 's avonds en acht uur 's ochtends het centrum van de stad wilden verlaten, moesten blazen.
In totaal werden er 16.485 automobilisten gecontroleerd. 329 mensen werden beboet. Dertig van hen moesten hun rijbewijs inleveren. De hoogst geblazen waarde bedroeg 885 ugl, ruim 2 promille. Dat is viermaal de toegestane hoeveelheid. Beginnende bestuurders mogen slechts 0,2 promille blazen.
Bij de controle op de Maasboulevard reed een auto op de controlerende agenten in, maar deze konden op tijd wegspringen. Na een achtervolging kon de bestuurder in de achterliggende wijk worden aangehouden.
Tijdens de controle werden ook agenten in burger ingezet. Eenmaal kwamen deze agenten in actie nadat een man bij een controlepost na de Maastunnel omdraaide en terugreed naar het centrum. Op de West-Zeedijk werd hij aangehouden. Omdat hij de laatste vijf jaar al drie keer eerder werd betrapt voor het rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingenomen.
Het was vermoedelijk de grootste alcoholcontrole die ooit in Nederland is gehouden. Volgens de politie was de controle bedoeld als waarschuwing voor de decemberdagen.