nieuws

Sparta wellicht naar categorie II

ROTTERDAM - Sparta's algemeen directeur Peter Bonthuis houdt er rekening mee dat de club op korte termijn door de KNVB wordt teruggezet naar categorie II.
Sparta heeft de zaken op dit moment financieel op orde er verblijft daarom in de veilige categorie III. Omdat de marges klein zijn bestaat de kans dat de Rotterdammers na de presentatie van de jaarcijfers worden teruggezet.
Volgens Bonthuis is dat niet iets om je zorgen over te maken: 'Sparta zit met slechts een paar puntjes net in categorie III. De jaarcijfers zouden een teruggang van vijf of zes punten kunnen betekenen, waardoor je een stapje terug moet doen volgens de KNVB. Dat zou geen verrassing zijn voor mij.'
Het opstappen van sponsor Hans van Heelsbergen wordt door de directeur wel betreurd, want dat maakt de financiële ruimte waar binnen gewerkt moet worden bij Sparta veel kleiner. 'Het wegvallen van Van Heelsbergen als belangrijke geldschieter vergroot ons probleem. Het is jammer dat we dat niet tegen hebben kunnen houden. Hans heeft mij ooit met de hand op zijn hart beloofd nooit iets te doen dat Sparta schade berokkent. Dat dit gebeurt is teleurstellend', aldus Bonthuis. (Op www.sparta-rotterdam.nl is te lezen hoe de KNVB clubs per categorie indeeld)