nieuws

Lakemeier wint Gouden Kalf

ROTTERDAM - Martijn Lakemeier uit Zwijndrecht heeft een Gouden Kalf gewonnen. De zestienjarige kreeg de prijs van Beste Acteur voor zijn rol in de film Oorlogswinter.
De uitreiking van de Gouden Kalveren is het hoogtepunt van het Nederlands Filmfestival in Utrecht. De film Oorlogswinter was in totaal acht keer genomineerd. De productie kreeg uiteindelijk drie beeldjes. Naast die voor de Beste Acteur voor Lakemeier was er de prijs voor Beste Productie en Beste Mannelijke Bijrol. Vorige week ging de laatste film met Martijn Lakemeier in premiere. Hij speelt in de film Lover or Loser, een verfilming van een boek van schrijfster Carry Slee.
Ook was er succes voor de Rotterdamse productie Carmen van het Noorden met Sanguita Akkrum, Tygo Gernandt en Thom Hoffman. Deze film ging afgelopen week in roulatie en werd eerder dit jaar volledig opgenomen in Rotterdam met medewerking van onder meer Rotterdamse rappers Duvel, GMB en jongeren. De muziek voor de film is verzorgd door producer Perquisite. Hij werd vrijdagavond ook beloond met een Gouden Kalf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl