nieuws

Televisiekijkers Schiedam, Maassluis en Capelle voor blok gezet

televisies.cropresize.tmp.jpg
televisies.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Kabelexploitant Caiway verplicht alle abonnees in onze regio om over te stappen op digitale televisie. Wie dat niet voor 10 oktober volgend jaar doet, kan geen tv meer kijken.
Kabelexploitant Caiway opereert onder meer in Schiedam, Maassluis en delen van Capelle aan den IJssel. Momenteel is ongeveer vijftien procent van die kijkers geabonneerd op analoge televisie via de kabel. Omdat Caiway de enige exploitant in die gebieden is, moeten afnemers verplicht overstappen.
Volgens een woordvoerder van Caiway verandert de maandelijkse abonnementsprijs niet, maar moeten mensen die nu analoge televisie hebben voor ieder televisie een kastje aanschaffen. Een kastje kost bijna zestig euro. Wie geen kastje naast zijn televisie wil, moet een nieuw toestel kopen.
Een woordvoerder van Caiway liet vrijdag weten dat er wordt bekeken of de kastjes goedkoper aangeboden kunnen worden. Ook overweegt het bedrijf om een speciale actie te starten voor ouderen, omdat het voor hen lastig kan zijn om de kastjes aan te sluiten.