nieuws

Vier verdachten aangehouden voor overval Rotterdamse juwelier

sieraden.cropresize.tmp.jpg
sieraden.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De politie heeft vrijdag een nieuwe verdachte aangehouden in verband met de gewelddadige overval op juwelier Hes aan de Pleinweg in Rotterdam. Dinsdag werden er al drie andere verdachten gearresteerd.
Het gaat om een 22-jarige man uit Litouwen en twee mannen uit Letland van 27 en 28 jaar. De vierde man gaf volgens de politie zelf aan een 31-jarige Pool te zijn, maar de politie is een onderzoek gestart naar zijn identiteit. Drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Juwelier Hes werd op donderdag 30 juli voor de veertiende keer overvallen. Twee mannen kwamen de winkel binnen en bedreigden de Rotterdamse eigenaren; een echtpaar van 63 en 67 jaar oud. Zowel de man als de vrouw werden door de overvallers mishandeld en raakten daarbij ernstig gewond. De vrouw hield daar twee gebroken ruggenwervels aan over en heeft zes weken in het ziekenhuis gelegen.
De verdachten zijn opgepakt aan de hand van tips na getuigenoproepen in Hart van Nederland, Opsporing Verzocht en TV Rijnmond.