nieuws

Karakus wil lijsttrekker Rotterdamse PvdA worden

ROTTERDAM - De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus van Wonen en Werken wil lijstrekker worden van de Partij van de Arbeid in die stad. De kandidatuur van Karakus hing al tijden in de lucht.
Karakus is de tweede persoon die zich beschikbaar stelt. Eerder maakte Dominique Schrijer bekend dat hij kandidaat wil worden voor het PvdA-lijsttrekkerschap. Karakus ziet tussen Schrijer en hem een duidelijk onderscheid. ,,We zitten op één lijn. Het gaat er nu om wie het gezicht van de partij wordt. Ik werk partijoverschrijdend. Ik beoordeel partijen op hun inhoud. Dat geldt ook voor Leefbaar Rotterdam. De kiezers van die partij zijn ook Rotterdammers. En uiteindelijk hebben we allemaal met Rotterdam het beste voor.''
De twee kandidaten doen een gooi naar het lijsttrekkerschap, nadat Peter van Heemst vorige maand aangaf voor de volgende verkiezingen niet meer voor die positie in beeld te zijn. De Rotterdamse PvdA-leden mogen in november de lijsttrekker kiezen. De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn op 3 maart 2010.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl