nieuws

Bewoner appartement Ommoord 'gek van de grasvliegjes'

ROTTERDAM - Bewoners van hooggelegen appartementen aan de Söderblomplaats in Rotterdam-Ommoord worden geteisterd door honderdduizenden grasvliegjes. Peter Bakker op de negentiende etage wordt er 'gek' van.
Met zijn honderdduizenden zijn de vliegjes op het flatgebouw afgekomen en ze nestelen zich volgens Bakker zowel buiten en binnen. "Hoe vaak je de boel ook schoonmaakt, het maakt niet uit. Ze blijven komen. En ook als je de boel helemaal afsluit, slagen ze er in om via de kieren naar binnen te komen".
Hij zegt inmiddels woningcorporatie Woonbron en de Roteb te hebben ingelicht over de overlast, maar zij zeggen niets te kunnen doen.
Wat voor vliegjes het precies zijn, weet ook Bakker niet. Hij veronderstelt dat het vliegjes zijn, afkomstig uit de nabijgelegen kassen in Schiebroek en Berkel en Rodenrijs. "Ook in voorgaande jaren hadden we er wel last van, maar lang zo erg niet als nu. Misschien dat de hogere temperaturen en de droogte een rol spelen".
Bakker weet ook niet of de vliegjes gevaarlijk zijn. "Volgens mij bijten ze wel, want hier en daar op mijn huid heb ik uitslag gekregen. En 's nachts als je op bed ligt, hoor je ze. Ze maken een knarsend geluid. Kijk hieronder naar bewoner Peter Bakker en zijn strijd tegen de vliegjes.