nieuws

Politievakbond ACP wil parlementaire enquete over C2000

C2000mastklaar.jpg
C2000mastklaar.jpg
ROTTERDAM - Politievakbond ACP wil een parlementaire enquete over het slecht functionerende communicatiesysteem C2000. Dit systeem voor de hulpdiensten werkt vaker niet dan wel.
Het tv-programma Zembla, dat onderzoek heeft gedaan naar C2000, meldde in de uitzending van zondag dat het digitale systeem een slecht bereik heeft rond Shell Pernis, in het gebied rond de kerncentrale bij Borsele en de extra streng beveiligde gevangenis in Vucht.
Dat er problemen met C2000 zijn, was al langer bekend. Zo liet het communicatiesysteem van de hulpdiensten het onlangs nog afweten tijdens de rellen op het strand van Hoek van Holland. Dat had volgens Zembla te maken met het feit dat C2000 ook langs de kust een slecht bereik heeft.
In een reactie op het tv-programma Zembla zegt het ministerie van binnenlandse zaken dat er bij Hoek van Holland al jaren een procedure loopt voor een extra mast voor het communicatiesysteem.
Minister Ter Horst van binnenlandse zaken moet in de Tweede kamer uitleg komen geven over de problemen rond C2000. Het CDA in de Tweede Kamer vindt dat de minister direct met oplossingen moet komen. De problemen zijn zo acuut, dat niet langer kan worden gewacht.
Directeur Don Berghuis van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat in een reactie weten dat de problemen bekend zijn en dat er wordt gewerkt aan een oplossing.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl