nieuws

Korfbaltrainer VEO schopt speler Nieuwerkerk

korfbal_algemeen.jpg
korfbal_algemeen.jpg
ROTTERDAM - De korfbalwedstrijd VEO - Nieuwerkerk heeft zaterdagmiddag een aantal minuten stil gelegen, omdat de trainer van VEO een Nieuwerkerk-speler trapte. Coach van de Voorburgers is Johan van Barneveldt uit Maasland en naast trainer ook bondsscheidsrechter en voorzitter van korfbalvereniging CKC Maassluis.
Bij een stand van 6-5 in het voordeel van de thuisploeg ontstond er langs de kant lichte commotie, omdat de assistent-coach van Nieuwerkerk zich in de ogen van Van Barneveldt teveel aanwijzingen zou geven. Bij korfbal is het gebruikelijk dat alleen de hoofdtrainer zich met het spel mag bemoeien. Vervolgens provoceert Nieuwerkerker Ruben Datema door water richting de coach te spuiten. Van Barneveldt reageert hierop door Datema een trap te geven.
De scheidsrechter heeft het incident niet gezien en trok geen kaart. Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn, maar de verwachting is dat Van Barneveldt een flink aantal wedstrijden geschorst wordt door de korfbalbond. Overigens won Nieuwerkerk de wedstrijd eenvoudig met 21-14.