nieuws

Berging laatste locomotief Barendrecht nog in volle gang

ROTTERDAM - Het duurt volgens de politie nog zeker tot maandagochtend, voordat het goederenspoor bij Barendrecht weer helemaal vrij is. De werkzaamheden zijn nog steeds in volle gang.
Één locomotief is afgevoerd naar een depot, de tweede staat klaar voor transport. De derde locomotief ligt nog op het spoor. Bekeken wordt nu hoe die derde en laatste moet worden vervoerd. Volgens de politie kan dat niet over de weg omdat de locomotief te zwaar is. Van de twee gebotste goederentreinen had er één twee locomotieven.
Na het bergen vindt er onder het viaduct van de A15 nog een controle plaats door Rijkswaterstaat. Mogelijk gebeurt dat zondagavond nog. De constructie van het viaduct is niet aangetast door het ongeval, zegt Rijkswaterstaat, maar mogelijk zijn er wel reparaties nodig. Hoe lang het gaat duren voordat er weer treinen over het spoor kunnen bij Barendrecht is nog niet duidelijk.
Burgemeester Jan van Belzen van Barendrecht is vandaag opnieuw op de plek van het ongeluk geweest om te zien hoe de bergingswerkzaamheden vorderden.
Bij de frontale botsing van de twee goederentreinen donderdagavond kwam één machinist om het leven en raakte er één zwaargewond.
Foto's van onder andere Daniël Broekers

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl