nieuws

Omwonenden nieuwbouwproject Terra boos op Woonstad

ROTTERDAM - Woningcorporatie Woonstad Rotterdam belooft de omwonenden van het nieuwbouwproject Terra in Rotterdam-Prinsenland in de toekomst beter van informatie te voorzien.
Al een jaar hebben bewoners last van de dagelijkse sloopherrie en stof. Maar over de voortgang of de stand van zaken horen ze maar niks. Gedupeerden hebben al meerdere keren contact gezocht over de overlast en de volgens hen de onterechte huurverhoging, maar tevergeefs.
Dat het nieuwbouwproject Terra in Prinsenland overlast zou gaan veroorzaken wist iedereen van te voren, inclusief de buurtbewoners. Maar over de vertraging van de sloop van woningen en de communicatie van Woonstad Rotterdam, zijn de buurtbewoners boos. De sloop bij de de Michelangelostraat duurt inmiddels een jaar en ondanks de overlast worden buurtbewoners financieel niet gecompenseerd.
Om meer voor elkaar te krijgen heeft buurtbewoner Joop Romijn inmiddels een huurdersvereniging opgericht waar 30 mensen zich bij hebben aangesloten. De kans dat buurtbewoners geld terug krijgen is klein, maar er is hoop dat ze de komende tijd wel beter op de hoogte worden gehouden over de stand van zaken.