nieuws

Verkeersmaatjes moeten Heerjansdams verkeer veiliger maken

verkeersbuddy.jpg
verkeersbuddy.jpg
ROTTERDAM - In Heerjansdam worden donderdag negen zogenoemde verkeersmaatjes op straat geplaatst. De felgekleurde mannetjes hebben de grootte van een kind en zijn bedoeld om de snelheid van automobilisten af te remmen.
De Dorpsraad van Heerjansdam kreeg de afgelopen periode veel meldingen binnen van bewoners die vinden dat er te hard wordt gereden in hun directe woonomgeving. Door de verkeersmaatjes op die plaatsen aan de kant van de weg te zetten, hoopt de Dorpsraad dat de weggebruiker zijn snelheid aanpast.
Zeven van de mannetjes zijn geadopteerd door inwoners van Heerjansdam. De twee scholen in het dorp hebben er ook elk één. Het is de bedoeling dat de adoptieouders van elk verkeersmaatje de pop telkens op een andere plek zetten. Een goed slot en een beetje toezicht moet ervoor zorgen dat ze een tijdje meegaan.
Het verkeersmaatje is 80 centimeter hoog, felgroen en houdt een vlag vast. De pop is bedacht in de Verenigde Staten. Heerjansdam is de tweede gemeente in de regio waar ze te vinden zijn. In Oostvoorne staat ze ook al.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl