nieuws

Excelsior door het oog van de naald

ROTTERDAM - Excelsior is in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker door het oog van de naald gekropen. De formatie van Alex Pastoor wist na 4-4 in de reguliere speeltijd en 6-6 in de verlenging het Rijswijkse Haaglandia pas na strafschoppen (6-7) te verslaan.
Excelsior leek aanvankelijk geen enkel probleem te hebben met de zondaghoofdklasser. Excelsior kwam voor rust op 0-2 en sloot de eerste helft af met een 1-3 voorsprong.
Na de pauze kwam Haaglandia terug tot 3-3 en leek met 4-3 in de slotfase zich zelfs te plaatsen voor de derde ronde. Maar in de laatste minuut kwamen de Kralingers alsnog langszij door Leen van Steensel.
In de verlenging leek het doek alsnog te vallen voor Excelsior, nadat Haaglandia wederom op voorsprong was gekomen en die zelfs uitbouwde naar 6-4. Maar de formatie van Alex Pastoor kwam nog terug tot 6-5 door Nick Keijzer en via Ard van Peppen in de laatste seconden van de extra speeltijd op 6-6.
Doelman Arjan van Dijk was in de strafschoppenserie de grote man door twee Rijswijkse penalty's te stoppen. De beslissende elf meter van Excelsior werd verzilverd door Waisapy.
Foto: Excelsior-speler Leen van Steensel

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl