nieuws

D66 wil opheldering over getapt gesprek

ROTTERDAM - D66 wil opheldering over de rol die Rotterdamse instanties hebben gespeeld in de zaak rond de vrouw die de tiplijn van Meld Misdaad Anoniem (M) belde en van wie de persoonsgegevens nu op straat liggen.
Haar toestel werd op het moment dat ze naar de tiplijn belde afgeluisterd omdat het Openbaar Ministerie (OM) haar zag als belangrijke getuige van de steekpartij, waarbij eind augustus, net na het zomercarnaval, een 20-jarige Rotterdammer om het leven kwam. De gegevens van de vrouw werden vervolgens opgenomen in het dossier van de verdachten.
De gemeenteraadsfractie van D66 wil hierover donderdag in een spoeddebat opheldering vragen. Fractieleider Salima Belhaj maakt zich zorgen over de steeds grotere inbreuk op de privacy, met dit soort incidenten als gevolg.
,,Het is ellendig dat Meld Misdaad Anoniem op deze manier in een slecht daglicht komt te staan, terwijl de fout lijkt te liggen bij Justitie'', aldus Belhaj. ,,Voor M. valt de schade niet te herstellen, met alle toekomstige gevolgen van dien. Nog zo'n fout betekent het einde van de tiplijn.''
foto: de steekpartijeind augustus