nieuws

'Paranormaal bezig zijn is hier een zonde'

ROTTERDAM - Zo’n 200 mensen bezochten afgelopen weekend een paranormale beurs in Stellendam. Er werden readings gegeven door verschillende paragnosten, maar er werden ook stenen en schilderijen verkocht en de bezoekers konden workshops Yoga en Tai Chi volgen.
De beurs is relatief klein maar valt op door de locatie. Het eiland Goeree Overflakkee staat namelijk bekend als streng christelijk en je bezig houden met de paranormale wereld wordt door veel mensen gezien als een zonde.
‘Niet iedereen is blij met deze beurs’. zegt Wanda Rozema, die de beurs organiseert en zelf ook van het eiland komt. ‘Maar we kregen vorig jaar zoveel leuke reacties dat we de beurs dit jaar zelfs groter hebben opgezet. Het is niet mijn bedoeling om mensen voor het hoofd te stoten, maar ik vind dat je dit ook moet kunnen aanbieden op het eiland.’
Onder de bezoekers waren veel mensen uit de directe omgeving. Een groepje meiden zag het als een dagje uit en ging alle kraampjes af. ‘Ik kwam hier heel nuchter binnen, maar ik heb zulke treffende dingen te horen gekregen. Erg leuk.’ zegt een van de meiden.