nieuws

Homo's positief over eigen plek in Kralingse Bos

nkralingsebos14_09.cropresize.tmp.jpg
nkralingsebos14_09.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Homo's die gebruik maken van het Kralingse Bos als ontmoetingsplek zijn positief over de plannen om een speciale plek voor hen te creëeren. Dat blijkt uit een rondgang in het bos.
Alle mannen die worden aangesproken vinden het fijn dat de deelgemeente Kralingen-Crooswijk van plan is om een vaste plek aan te wijzen. Ze snappen dat bosbezoekers met andere bedoelingen zich aan hun gedrag kunnen storen.
Een ondervraagde gebruiker laat weten dat er veel betaalde seks plaats heeft in het Kralingse bos. Vooral de jongere mannen zijn geliefd. Maar ze zijn wispelturig. Soms doen ze het gratis en soms willen ze geld voor hun daden.
Al tientallen jaren is het Kralingse Bos een ontmoetingsplaats voor mannen die op zoek zijn naar seks. Eigenlijk is seks in de openbare ruimte strafbaar, toch deelt de politie weinig tot geen boetes uit aan de seksende mannen. Het wordt allemaal gedoogd, maar om het allemaal niet uit de hand te laten lopen is de deelgemeente dus bezig met een plan om een vaste plek aan te wijzen waar de homo's elkaar mogen ontmoeten.
Volgens homobelangenorganisatie COC, is dat een goed idee. Volgens de organisatie is het voor veel mannen de enige mogelijkheid om anoniem voor hun homoseksualiteit uit te komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl