nieuws

Rechtbank vordert bijna vier miljoen euro van bendeleider

euros.cropresize.tmp.jpg
euros.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Voor de rechtbank in Dordrecht is vrijdag 3,9 miljoen euro gevorderd van een 48-jarige man. In 2007 werd hij door diezelfde rechtbank al veroordeeld tot acht en een half jaar celstraf wegens handel in cocaine.
De man Ibrahim S. wordt gezien als een kopstuk in een internationale drugsbende. Die zou hij geleid hebben samen met zijn zoon Sevkaja S. Ze worden in verband gebracht met handel in drugs en wapens en afrekeningen in het criminele milieu. Vanuit een woonhuis in Zwijndrecht smokkelden ze cocaïne naar Italië.
De zoon werd al in 2002 veroordeeld samen met zes andere familieleden. De vader was destijds onvindbaar. Pas toen die toevallig voor iets anders vast bleek te zitten in een Italiaanse cel, kon Nederland om z'n uitlevering vragen. De rechter veroordeelde hem vervolgens tot een celstraf. Maar de man ging in hoger beroep.
Dat hoger beroep loopt nog. Maar omdat een zogenoemde pluk ze-zaak binnen de wettelijke termijn van twee jaar na de uitspraak van de strafrechter moet worden aangespannen is er al een vordering geeist. De zoon is inmiddels al veroordeeld en voor 3,9 miljoen geplukt. De rechtbank zegt dat de bende door de vader en zoon wordt geleid en dus is er dezelfde strafmaat tegen de vader geëist.