nieuws

Aangiften fietsendiefstal in Rotterdam fors gedaald

ROTTERDAM - In een jaar tijd is het aantal aangiften van fietsendiefstal in het centrum van Rotterdam gedaald van 720 naar 300. Het aantal mensen dat is opgepakt voor het rijden op een gestolen fiets nam af van 130 naar 50.
Volgens de politie betekent dit dat er minder fietsen worden gestolen, onder meer omdat de pakkans is gestegen door de inzet van het fietsteam. Volgens Abdel van het team staat of valt het succes met de bereidheid van mensen om naar de politie te stappen als hun fiets is gestolen. Donderdag kreeg het fietsteam van de politie de Vergulde Fietsketting gekregen als dank voor de inzet van het team tegen fietsendiefstal. Dagelijks pakt het team mensen op voor heling. Andere mensen worden weer juist blij gemaakt omdat zij hun fiets terug krijgen.
Vooral het project Fietsridder wordt met de prijs beloond. Fietsridder is gericht op het bestrijden van fietsdiefstal in het centrum van Rotterdam en concentreert zich sterk op de aanpak van heling. Omdat het fietsteam zelf ook van tweewielers gebruik maakt, is het voor hen makkelijker om gestolen fietsen te herkennen.
object width="368" height="232">