nieuws

Werkloosheid Rotterdam stijgt 5 procent

schrijer.cropresize.tmp.jpg
schrijer.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het aantal werkzoekenden in Rotterdam is de afgelopen maanden met 5 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee volgt Rotterdam de landelijke trend en doet het beduidend beter dan de andere grote steden. 
In Rotterdam zochten de afgelopen maanden rond de 33.500 personen werk. In Amsterdam waren dat er ruim 43.000 en dat is een toename van 13 procent. In Den Haag is het percentage bijna 11 procent en in Utrecht gaat het zelfs om 21.6 procent. In de provincie Zuid-Holland is er een toename van 14.6 procent van werkzoekenden.
Dat blijkt uit de nieuwste gegegevens van het UWV. Het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen) is verantwoordelijk voor de uitkeringen en verzekeringen van werkzoekenden.
De cijfers staven de uitspraak van de Rotterdamse wethouder Schrijer (zie foto) van Werk en Grotestedenbeleid dat de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet Balkenende Rotterdam op korte termijn niet of nauwelijks treffen. Hij reageerde daarmee op de plannen die tijdens Prinsjesdag bekend werden gemaakt.
Schrijer liet weten dat er de komende twee jaar voor Rotterdam niet al te veel veranderingen zullen. Dat gaat in tegen de landelijke trend die voorspelt dat de werkloosheid gaat oplopen met zo'n acht procent.
Schrijer zegt verder dat Rotterdam de komende twee jaar kan blijven vasthouden aan de doelstelling om 40.000 mensen zonder baan aan vrijwilligerswerk of een reguliere baan te helpen. Volgens Schrijer heeft Rotterdam bij het huidige kabinet ‘een streepje voor' omdat de problematiek in deze stad niet te vergelijken is met veel andere steden in ons land. Hij verwacht dan ook dat het kabinet Rotterdam 'niet in de steek zal laten'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl