nieuws

Levensechte dino's nemen Ahoy over

ROTTERDAM - Gigantische dinosaurussen hebben deze week het Rotterdamse Ahoy ingenomen. Vanaf woensdag zijn deze prehistorische schepsels acht keer voor het publiek te zien zijn in de spectaculaire show ‘Walking with Dinosaurs’.
Ruim een jaar hebben zo’n vijftig technici, bouwers, huidspecialisten, wetenschappers en animatie-experts er over gedaan om vijftien dinosaurussen levensecht en op ware grootte na te maken.
Het resultaat mag er zijn: de dino’s zien er niet alleen levensecht uit, ze bewegen ook heel natuurgetrouw. Voor één dinosaurus zijn drie mensen zijn nodig om één dino te besturen. Twee van hen staan langs de kant en één is verborgen in het 1,5 ton zware beest.
Walking with Dinosaurs is gebaseerd op de gelijknamige BBC-serie, die wereldwijd 700 miljoen kijkers trok. En ook deze liveshow, die al twee jaar volle zalen trekt in onder meer Amerika en Australië, bewijst hoe populair de prehistorische dinosaurussen ook nu nog zijn.
Enorme bakbeesten, als de elf meter hoge en 17 meter lange Brachiosaurus maken veel indruk op de toeschouwers. Maar de show wordt vooral gestolen door de brutale raptors, die overal speels doorheen rennen. Juist het besturen van deze dieren is een klus van jewelste.
Het dinocircus trekt de komende maanden door heel Europa. Om alle dino's en de benodigde apparatuur te vervoeren zijn maar liefst 27 vrachtwagens nodig.