nieuws

Extra route voor Roparun

ROTTERDAM - De Stichting Roparun onderzoekt de mogelijkheden voor een tweede route van de sponsorloop die gelijktijdig aan de route Parijs-Rotterdam gelopen kan worden. 275 teams zullen rond Pinksteren volgend jaar weer de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam afleggen om geld op te halen voor de zorg aan kankerpatiënten.
Maar net als vorig jaar zijn er nog tientallen teams die op een wachtlijst komen te staan. Zij kunnen niet meedoen omdat de veiligheid op het parcours anders niet gegarandeerd kan worden.
"We willen eigenlijk geen ‘nee' verkopen aan de mensen die graag mee willen doen. Het gaat tenslotte om een goed doel." zegt Jacco Zanstra, vicevoorzitter van de Stichting Roparun. "De enige permanente oplossing is een tweede route die vanuit een andere richting naar Rotterdam gaat. Duitsland is een goede optie, want dan loop je ook door het noordoostelijke deel van Nederland. Daar komen relatief nog weinig teams vandaan."
Het is de bedoeling dat er vanaf 2012 ook via de tweede route gelopen kan worden. Tot die tijd wil de organisatie de teams op de wachtlijst al wel bij de Roparun betrekken. Ze kunnen bijvoorbeeld wel meehelpen met inzamelen van geld voor het goede doel en een kijkje nemen in de keuken van al bestaande teams om zich goed voor te bereiden.
De Stichting Roparun ondersteunt projecten die het leven van kankerpatiënten verbeteren. Dit jaar werd er een recordbedrag van bijna 4,7 miljoen euro opgehaald.