nieuws

'Geef homo's in bos speciale seksplek'

ROTTERDAM - Mannen die seks hebben in het Kralingse bos krijgen een eigen plek. De deelgemeente Kralingen-Crooswijk wil dat er in het bos een duidelijke begrenzing komt van het gebied waar homo's elkaar kunnen ontmoeten.
Nu hebben 'normale' recreanten nog vaak last van naakte mannen die in het Kralingse bos seks met elkaar hebben. De laatste tijd wordt daarover door veel gebruikers en omwonenden veel geklaagd.
Al tientallen jaren is het Kralingse Bos een ontmoetingsplaats voor mannen die op zoek zijn naar seks. Eigenlijk is seks in de openbare ruimte strafbaar, toch deelt de politie weinig tot geen boetes uit aan de seksende mannen. Het wordt allemaal gedoogd, maar om het allemaal niet uit de hand te laten lopen is de deelgemeente dus bezig met een plan om een vaste plek aan te wijzen waar de homos elkaar mogen ontmoeten.
Volgens homobelangenorganisatie COC, is dat een goed idee. Volgens de organisatie is het voor veel mannen de enige mogelijkheid om anoniem voor hun homoseksualiteit uit te komen. Wel vinden ze het belangrijk dat de plek die de homoseksuelen aangewezen krijgen veilig is. Een voorwaade is dat die plek beschut is maar niet zodanig dat het een onveilige omgeving wordt.
De deelgemeente Kralingen-Crooswijk laat weten inderdaad te werken aan een plan dat ervoor moet zorgen dat recreanten niet ongewild naakte mannen tegenkomen. Woensdagavond paten de deelgemeente en de homobelangenorganisatie COC verder.