nieuws

Bouw Dakpark Rotterdam begonnen

ROTTERDAM - Er is jarenlang over gesteggeld, maar maandag is dan toch de eerste paal van Dakpark Rotterdam de grond in gegaan. Daarmee is de bouw van het dakpark in Rotterdam-West begonnen.
Het park moet komen op het oude rangeerterrein tussen de Vierhavenstraat en de Hudsonstraat. Het wordt een technisch hoogstandje, met onder het park 25-duizend vierkante meter aan winkelruimte en daarbovenop dus een stadspark.
In 2012 moeten de eerste winkels hun deuren openen. Dakpark Rotterdam moet dit gebied waar vroeger een rangeerterrein lag veranderen in stedelijk gebied. Vandaag gaf wethouder Lucas Bolsius het startsein voor de bouw van het eerste gebouw van het project Dakpark, de Parkboulevard.
‘'Er komen veel winkels bij terwijl de inwoners van dit deel van de stad er ook een hoop groen bij krijgen. Dat hebben ze nodig en dat verdienen ze'', aldus Bolsius.
Naast de Parkboulevard komen er straks nog twee gebouwen bij aan de Vierhavenstraat. In het ene gebouw is plaats voor kantoren en scholen. In het andere pand komt ruimte voor de horeca en cultuur. Het dakpark is uniek omdat het gehele dak van de gebouwen wordt ingericht als stadspark.