nieuws

Rouvoet: laatste waarschuwing voor wachtlijsten in Jeugdzorg

ROTTERDAM - Rotterdam krijgt een laatste waarschuwing van minister Rouvoet van Jeugd en Gezin om de wachtlijsten in de Jeugdzorg weg te werken. De stadsregio moet binnen drie weken duidelijk maken of dit voor het eind van het jaar lukt.
Kinderen die aangemeld worden voor een traject in de Jeugdzorg moeten binnen negen weken in behandeling worden genomen. Om dit te realiseren heeft het kabinet 115 miljoen euro uitgetrokken. De provincies hebben daar nog een bedrag bijgelegd.
Rotterdam heeft kritisch gereageerd op de uitlatingen van Rouvoet. De Rotterdamse wethouder Lamers vindt dat er nog meer geld uit Den Haag moet komen om de problemen op te lossen. Hij zegt dat de problematiek in de grote steden ernstiger is dan daarbuiten. Volgens een woordvoerder van Rouvoet gaat Rotterdam eraan voorbij dat de stad al extra geld heeft gekregen om de wachtlijsten in de jeugdzorg weg te werken.
Uit de laatste cijfers blijkt echter dat de wachtlijsten voor de Jeugdzorg alleen maar langer worden. In de provincie Zuid-Holland zijn er meer jongeren op de lijst bijgekomen, dan was verwacht. Die jongeren moeten nu vaak langer dan de voorgeschreven periode van negen weken- wachten op hulp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl