nieuws

Oud-judotalent zoekt al vier jaar naar machinist ongeluk

ROTTERDAM - Gino Brugman uit Rhoon botste meer dan vier jaar geleden in de Rotterdamse Waalhaven met zijn scooter tegen een goederentrein. Het betekende het einde van zijn judocarrière. Tot de dag van vandaag probeert hij te achterhalen wie de machinist van die trein was.
Voor het ongeluk was Brugman een groot judotalent. Vijf jaar geleden, op zijn 16e, was hij naar ieders verwachting de winnaar van het kwalificatietoernooi voor de Nederlandse kampioenschappen. De botsing, waarbij hij een kniebeschadiging opliep, gooide roet in zijn veelbelovende carrière.
In eerste instantie daagde Brugman ProRail voor de rechter. De rechter bepaalde dat niet Prorail, maar de vervoerder verantwoordelijk is voor het ongeluk. ProRail kan of wil echter niet zeggen wie de vervoerder is. De beheerder van het spoor zegt geen gegevens te hebben over wie wanneer van het spoor op het rangeerterrein gebruikmaakt.
Deskundigen, met wie RTV Rijnmond vrijdag sprak, hebben verklaard dat ProRail wel degelijk moet weten wie ten tijde van het ongeluk gebruikmaakte van het spoor nabij de Albert Plesmanweg. Zolang Brugman niet weet wie de machinist was, kan hij niemand aansprakelijk stellen voor het ongeluk.