nieuws

Foto's hooligans Hoek van Holland online

hoekvanholland.cropresize.1.jpg
hoekvanholland.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - Foto's van hooligans die geweld hebben gebruikt tijdens de rellen in Hoek van Holland drie weken geleden worden mogelijk op internet gezet. Dat heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam gezegd op BNR Nieuwsradio.
Hij riep de relschoppers op zich de komende dagen te melden. Doen zij dat niet, dan worden hun foto's op de site gezet van de politie Rotterdam Rijnmond. De Rotterdamse recherche heeft vrijdag twee arrestaties verricht voor de strandrellen. Het gaat om een 25-jarige Rotterdammer en 17-jarige Rotterdammer. Eerder werd een 19-jarige man uit Rotterdam opgepakt. Aboutaleb spreekt van "Big shots, grote namen binnen de hooliganwereld. Ze behoren tot de zeer harde kern en zijn de tweede generatie hooligans. Het zijn jongens die het geweldplegen helaas hebben geërfd van hun vaders". De 19-jarige verdachte is de zoon van één van de bekendste en oudste leden van de harde kern van Feyenoord, "Grijze Gijs" geheten. "Grijze Gijs" is vooral bekend doordat hij jarenlang veel rellen van de hooligans heeft gefilmd.
Enkele weken geleden liep een strandfeest in Hoek van Holland volledig uit de hand. De 19-jarige Robby van der Leeden kwam toen om het leven en zes anderen raakten gewond.
Burgemeester Aboutaleb liet vorige week al weten jacht te maken op de relschoppers. Hij zei dat de politie beschikt over 1.200 dossiers van hooligans die mogelijk betrokken zouden zijn bij de rellen.
De politie bekijkt aan de hand van videobeelden of dat zo is. Justitie verwacht dat er de komende dagen meer arrestaties zullen volgen.