nieuws

Rotterdam komt marktkooplui tegemoet

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam zal de markt-tarieven voorlopig niet verhogen. Die toezegging deed wethouder Schrijer aan een groep ontevreden kooplui, die donderdagochtend een petitie aanbood op het stadhuis.
De wethouder beloofde ook dat er gesprekken komen tussen de dienst Stadstoezicht en de kooplieden. Een deel van de kraamhouders leeft nog steeds op zeer gespannen voet met de controleurs van Stadstoezicht.
75 procent van de marktkooplieden heeft het helemaal gehad met de toezichthouders op de markten. Dat blijk uit een enquette onder Rotterdamse marktkooplieden. Enkele weken geleden kwam het tot vechtpartijen met de politie en zelfs een arrestatie.
Volgens de maktkooplieden moet het personeel van Stadstoezicht stoppen met marktkoopmannetje en vrouwtje pesten want zo komt het optreden van de controleurs dus bij de meeste marktkooplieden over.
Maandag vindt er opnieuw een gesprek plaats tussen een afvaardiging van kooplieden en de Gemeente. Afhangend van de uitkomsten besluiten marktkooplieden daarna of zij acties gaan voeren voor een beter marktklimaat in de stad.