nieuws

'Kindermisbruik was te voorkomen'

ROTTERDAM - De bewoners van de wijk Groenoord zijn niet tevreden over de antwoorden die ze woensdagavond hebben gekregen tijdens een speciale bijeenkomst over de arrestatie van een 16-jarige jongen, die verdacht wordt van het misbruiken van kinderen.
De bewoners vinden dat het misbruik voorkomen had kunnen worden en dat de hulpverlening te traag op gang komt. De gemeente Schiedam zegt er juist alles aan te doen om de bewoners te helpen. Ongeveer 25 bewoners kwamen naar de besloten bijeenkomst in Schiedam om met de gemeente, politie en hulpverleners te praten.
Afgelopen maandag barstte de bom in de wijk Groenoord. Meerdere kinderen vertelden hun ouders dat ze seksueel misbruikt werden door een 16-jarige buurjongen. De jongen werd afgelopen maandag opgepakt. De dag erna werd ook de rest van het gezin uit huis geplaatst omdat de situatie escaleerde toen buurtbewoners verhaal kwamen halen.
De politie heeft inmiddels laten weten dat de betrokken gezinnen volgende week woensdagavond een gezamenlijke intake-avond krijgen voor het doen van aangifte. Het gezin van de dader zal definitief naar een andere buurt verhuizen.