nieuws

Rotterdam helpt starters met speciale website

ROTTERDAM - Een mooi eigen huis is niet voor iedereen weggelegd en vooral starters op de woningmarkt hebben het moeilijk. Huizen zijn nog steeds erg duur en als je op één inkomen een huis wil kopen krijg je bijna geen hypotheek.
Om die starters toch een beetje tegemoet te komen heeft de gemeente Rotterdam alle regelingen die hen moeten helpen vanaf nu op 1 website gezet : www.1ekoophuis.nl
Op de website staat het totale aanbod van woningen speciaal voor starters. Via een zogenaamde wizard kan de starter uitzoeken voor welke startersregeling hij in aanmerking komt. De gemeente Rotterdam biedt een speciale starterslening, waardoor het kopen van de 1e woning goedkoper wordt. Daarnaast hebben projectontwikkelaars in bepaalde complexen speciale aanbiedingen voor starters. Zo krijgt de koper van een starters-appartement in Stadtswerf, aan de Achterhaven een luxe badkamer en keuken gratis.
De koper van een appartement in Nieuw Trapezium in Nieuw Crooswijk maakt kans op een jaar lang gratis wonen. Mensen die een gerenoveerd huis aan de Zwaerdecroonstraat of de Snellinckstraat kopen krijgen gratis begeleiding van een architect bij de indeling van hun casco opgeleverde woning.
Om de nieuwe website onder de aandacht te brengen is de ‘startersbrigage' in het leven geroepen. Kris kras door de stad heeft de brigade de afgelopen twee maanden gebouwen, mensen en andere Rotterdamse onderwerpen ingepakt. Op de gekste plekken werden mensen geconfronteerd met ingepakte objecten.