nieuws

Verdachte zedenzaak al langer in de gaten gehouden door hulpverleners

ROTTERDAM - De jongen die maandag is opgepakt in de zedenzaak in Schiedam, werd al langere tijd in de gaten gehouden door hulpverleners. Volgens de gemeente Schiedam is de 16-jarige verdachte een bron van zorg en aandacht.
Omwonenden zeggen dat de verdachte een zwakbegaafde jongen is. Ook zou hij vaker voor problemen hebben gezorgd. Het is vooralsnog niet bekend om hoeveel slachtoffers het precies gaat. In de Schiedam wordt vanavond een besloten bijeenkomst gehouden voor een bewoners in de wijk Groenoord.
Gisteren was het lang onrustig in de wijk nadat omwonenden verhaal gingen halen bij de familie van de verdachte. De politie is tot laat in de avond bij de woning aanwezig geweest. In overleg met de familie heeft de gemeente besloten dat verhuizen de beste optie is. De twee ouders en het jongere broertje zijn nu niet meer in het huis aanwezig.
Burgemeester Verver van Schiedam is eerder teruggekomen van haar vakantie. Ze heeft zich bij laten praten over de situatie. Mogelijk geeft de gemeente vanavond meer tekst en uitleg.