nieuws

Wereldkampioenschap vingervoetbal in Rotterdam

ROTTERDAM - Nederland wereldkampioen voetbal? Dat zou dit weekend zo maar eens werkelijkheid kunnen worden. Wereldkampioen vingervoetbal wel te verstaan.
In Sporthal West in Rotterdam werden dit weekend de wereldkampioenschappen Subbuteo gespeeld. Deelnemers uit 17 landen gingen de strijd aan om de beste vingervoetballer ter wereld te worden.
Gekneusde vingers. Gebroken nagels. Het zijn blessures die je zo maar eens de wereldtitel Subbuteo kunnen kosten. Een van de fanatieke deelnemers aan het kampioenschap is de 19 jarige Jerrel uit Schiedam. Nederlands grootste troef op het toernooi is de huidig wereldkampioen Eric Verhagen.
In tegenstelling tot Nederland is Subbuteo in landen als België en vooral Italië erg populair en zijn er zelfs profspelers. De wedstrijden op het WK verlopen dan ook uiterst serieus en soms lopen de spanningen aardig op.
De organisatie hoopt dat door het WK de belangstelling voor Subbuteo toe zal nemen. En daarbij is Nederlands succes natuurlijk erg belangrijk.
En dat succes kwam er zaterdagavond helaas niet. De wereldtitel bij de mannen werd gewonnen door de Italiaan Daniel Bertelli.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl