nieuws

AD vernieuwt formule

ROTTERDAM - Het Algemeen Dagblad ziet er vanaf maandag anders uit. Het belangrijkste verschil dat de lezers gaan merken is dat het regionale gedeelte van de krant meer regionaal nieuws bevat en dat de foto's kleiner worden afgedrukt.
De laatste koerswijziging in 2005 heeft het dagblad vele tienduizenden abonnees gekost. Inmiddels zit de krant wat abonnees betreft weer in rustiger vaarwater, maar om de abonnees weer terug te krijgen wil de krant meer regionaal nieuws plaatsen. Daarvoor wordt een netwerk van freelance correspondenten opgezet in de verschillende steden en dorpen, maar ook in de wijken.
In de afgelopen weken heeft de krant overigens zo'n 120 journalisten moeten ontslaan.
Naar aanleiding van klachten van lezers worden de foto's in het vervolg kleiner afgedrukt en worden de pagina's soberder opgemaakt. Foto's over twee pagina's moeten tot het verleden behoren. De veranderingen zijn mede ingegeven door de economische crisis. De krant mist daardoor veel inkomsten uit advertenties. Daarnaast is de krant overgenomen door de Belgische Persgroep van Christian van Thillo, die eveneens op de koerswijziging heeft aangedrongen.