nieuws

Vlaardingen teleurgesteld over besluit A4

ROTTERDAM - De gemeente Vlaardingen is teleurgesteld over het besluit van verkeersminister Camiel Eurlings om de rijksweg A4 te verlengen. Dat heeft een woordvoerster donderdag laten weten.
Vlaardingen is tegen de weg omdat het verkeer op het knooppunt Kethelplein, waar het nog ontbrekende deel van de A4 straks wordt aangesloten op de A20, naar verwachting veel drukker wordt. De gemeente vreest daardoor juist slechter bereikbaar te worden.
De gemeente heeft Eurlings onlangs een brief gestuurd met daarin het advies de weg niet aan te leggen. Vlaardingen wacht de reactie van de Tweede Kamer op de plannen van de minister af, en beraadt zich intern op mogelijke vervolgstappen, aldus de zegsvrouw.
Het kabinet besloot donderdag de weg verdiept aan te leggen. Ook komt er een tunnel. De doorgetrokken A4 moet de dagelijkse files op de A13 tussen Rotterdam en Den Haag oplossen.
De tunnel wordt wel vrij duur. Door hoge eisen aan de veiligheid kost de zeven kilometer lange tunnel 880 miljoen euro. In eerste instantie waren de kosten op 650 miljoen geschat. De bedoeling is dat de eerste schop in 2011 de grond ingaat. In 2015 is de weg berijdbaar.
Volgens het kabinet is de verlenging van de A4 goedkoper en effectiever dan het verbreden van van de A13 en de aanleg van de verlengde A16 naar de A13.
In de omgeving wordt al jarenlang gediscussieerd over de aanleg van de snelweg A4. Gemeenten als Schiedam en Midden Delfland zijn tegen de aanleg, net als organisaties als Milieudefensie. Gemeenten als Spijkenisse en deelgemeente Hoek van Holland zijn fel voorstander van de A4.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl