nieuws

De opera Fidelio van Frank Groothof

ROTTERDAM - De opera Fidelio voor jongeren en hun ouders. Helemaal in de traditie van de componist Beethoven, maar in de versie van Frank Groothof: korter en speelser. Acteur Frank Groothof is bekend van Sesamstraat en Klokhuis.
In verhalen gaan boeven meestal de gevangenis in en wordt eerlijkheid beloond. Maar in de echte wereld zijn het soms de eerlijke mensen die door boeven de gevangenis in worden gestopt. Ze zitten daar bijvoorbeeld omdat ze hebben gezegd wat ze dachten over die boeven. Ze komen vaak nooit meer vrij.
Zo is het ook met Florestan. Hij is verdwenen. Nou ja, verdwenen, hij is opgepakt. Niemand weet iets over hem, niemand kan iets voor hem doen. Maar gelukkig heeft hij een dappere vrouw: Leonore. Ze verzint een plan om de gevangenis binnen te dringen. Ze verkleedt zich als een man, zegt dat ze Fidelio heet, wordt cipier en gaat op zoek naar haar geliefde.
Frank Groothof speelt de opera Fidelio samen met Erna Sassen en leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest Rotterdam eenmalig in het Oude Luxor op zondagmiddag 6 september.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl