nieuws

Wanneer gaat de ss Rotterdam eindelijk open voor het publiek?

ROTTERDAM - De geruchtenmachine rondom de ss Rotterdam draait op volle toeren. Wat is er nu verbouwd op het schip en wanneer gaat het open? De werkzaamheden aan boord gaan onverminderd door. Maar wat er nu precies gebeurt op het schip blijft de vraag.
Drie weken geleden maakte woningcorporatie Woonbron bekend dat de opening van het schip voor onbepaalde tijd is opgeschort. Werknemers en aannemers mogen sindsdien niets zeggen en de pier rond het schip is hermetisch afgesloten. Het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn zou eerst in juli opengaan voor het publiek. Inmiddels is de opening uitgesteld tot na oktober.
Volgens directeur Smit werken er elke dag duizend man aan en op het stoomschip. Maar wat die duizend man nu aan het doen zijn is een raadsel. Natuurlijk zijn ze hard aan het werk, maar de fans achter de hekken vragen zich dagelijks af 'waarmee dan'? Antwoorden krijgen de liefhebbers van het oude passagiersschip vooralsnog niet. Bewoners van Katendrecht en oud-medewerkers van de Holland-Amerika lijn was beloofd dat ze eind juli een kijkje mochten nemen op De Rotterdam.
Het uitstel kunnen de oud-medewerkers van de HAL nog wel begrijpen, maar dat ze niet op de hoogte worden gehouden over het wel en wee van de Rotterdam, maakt ze moedeloos. Ook de medewerkers van het informatiecentrum over de ss Rotterdam krijgen regelmatig gefrusteerde bezoekers aan de balie. Niemand weet wanneer het publiek nu eindelijk kijkje mag gaan nemen aan boord.
Directeur Willem Smit laat weten dat het 'een lastige klus' is en dat het onderling afstemmen van de aannemers 'verre van ideaal' is geweest. Volgens Smit gaat het nu goed, al laat de opening nog wel even op zich wachten. De laatste geruchten zijn dat dit in november 2009 gaat gebeuren.
Wanneer gaat de ss Rotterdam eindelijk open? Kijk naar een verslag van TV Rijnmond